2009. október 25., vasárnap

Szegedi gyerekkoncert - élménybeszámoló

Szegedi szülőtársaim, kissé megkésve szeretnék néhány mondatot írni a szegedi koncertről, melynek a Százszorszép Gyermekház adott otthont szeptemberben. Ezúton is ezer köszönet Hédinek, aki mindenben maximálisan segített.

Sajnos kicsit el lett számolva a vonatérkezés és az útlezárások, így késve érkeztünk a terembe, de hamar összeállt a rendszer és elkezdődött a koncert. Kb. 100-an voltunk, ami nagyon szép létszám első nekifutásra:-)
A koncertet dvd-film és mesés-verses interpretáció kísérte, úgy láttam, tetszett a gyerkőcöknek. Picit talán zajosabb volt a terem, mint szokott, de biztos Ti is tapasztaltátok már, hogy a gyerekeknek hátul is van fülük, és ha mi úgy érezzük is, hogy nem figyelnek, attól még mindennek tudatában vannak, ami körülöttük zajlik.

A koncert végén Fellegi úr ölében élvezhette néhány gyerek a zongora közelségét és a muzsikát, remélem, maradandó élményt nyújtva. A színpadon lehetőség nyílt táncra is.

Egy mondat nagyon tetszett, amelyet egy nagyobbacska fiú mondott édesanyjának: anya, el fognak fáradni a bácsi ujjai... Mert megnézte, hogyan zongorázik, és látta, milyen gyorsan futnak ujjai a billentyűkön:-)

Néhány képet közzéteszek:



Fellegi úr másik helyszínt kért amiatt, hogy hangversenyzongorán tudjon koncertet adni, ezért ebben az évben már nincs lehetőség másik koncertre, mivel az a művelődési ház, amelyet Hédi ajánlott, már betelt. Előreláthatólag februárban nyílik lehetőség ismét Fellegi Ádám gyerekhangversenyre Szegeden, kérem addig türelmeteket, és szívesen veszem a véleményeket, ötleteket a koncerttel és a szervezéssel kapcsolatban.

Köszönöm még egyszer, hogy eljöttetek, és remélem, jól éreztetétek ti is magatokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése